Handboek pastoraat bij psychische problemen

Eén op de vijf Nederlanders heeft een psychische stoornis, en twee op de vijf hebben ooit in hun leven een of meer psychische aandoeningen gehad. Het kan niet anders of iedere werker in het pastoraat krijgt hiermee te maken. Dan is enige informatie over de psychische stoornis belangrijk om te voorkomen dat de pastor verkeerd reageert.

In dit boek wordt informatie gegeven over de meest voorkomende psychische stoornissen. Daarbij geven de auteurs steeds antwoord op vier vragen:

  • Wat houdt de stoornis in?
  • Hoe hangt de stoornis samen met geloof en geloofsbeleving?
  • Hoe werkt de stoornis door in het pastorale contact?
  • Wat zijn de do’s en don’ts voor de pastor?

Een must-read voor iedereen die actief is in het pastoraat, maar ook waardevol voor anderen die in hun omgeving te maken hebben met psychische ziekte.

Aan dit boek werken mee: Carla Aantjes, Femmeke van den Berg, Irene Blom, Dirk de Boer, Albert Bronkhorst, Sarina Brons- van der Wekken, Arjen Catsburg, Ewoud de Jong, Matthias Jongkind, Lineke Karel-Blaauw, Gerrit-Jan Kattenberg, Elice Keijzer, Ada Klijs – Waalewijn, Frans Koopmans, Arie Jan de Lely, Annalyne Oordt-Florentinus, Hanneke Schaap-Jonker, Martin Schaap, Esther van Schie, Wubbo Scholte, Tony Suurendonk, Douwe Visser.

Begin november is dit boek verkrijgbaar in de boekhandel.