Studiedag ‘Wie ben ik? Over autisme bij vrouwen’

Platform ‘Autisme in de kerk’ organiseert D.V. zaterdag 7 april 2018 een studiedag over autisme bij vrouwen.

 Wat weten we over autisme bij vrouwen? Is dat anders dan autisme bij mannen? En hoe heeft autisme invloed op het leven? Welke bemoedigingen en zorgen kunnen er zijn? Platform ‘Autisme in de kerk’ organiseert deze studiedag voor vrouwen met autisme, hun naaste familieleden en vriendinnen, hulpverleners en ambtsdragers.

Studiedag

Tijdens de studiedag zal verpleegkundig specialist mevr. Gerda Bastiaan MaNP een presentatie verzorgen. Daarin besteedt zij aandacht aan het ogenschijnlijk normale leven van vrouwen met autisme in studie, werk, kerk, gezin en huishouden. Aansluitend zal een interview worden gehouden met twee ervaringsdeskundigen. De ochtend wordt afgesloten met een forumbespreking, waaraan de sprekers, de ervaringsdeskundigen en een predikant deelnemen. In de middag zijn er diverse workshops waarin het thema verder wordt uitgewerkt.

Organisatie

In Platform ‘Autisme in de kerk’ participeren Dit Koningskind, Helpende Handen, Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg) en Op weg met de ander. Het Platform is in 2008 opgericht en heeft sindsdien diverse bijeenkomsten georganiseerd en verschillende brochures uitgegeven.

Programma

9.30 uur: Opening

Presentatie door Gerda Bastiaan MaNP

Interview met ervaringsdeskundigen

Forumbespreking met spreker, ervaringsdeskundigen en predikant

12.30 uur: Lunch

13.30 uur: Workshops

15.45 uur: Afsluiting

Praktische informatie

Datum: 7 april 2018, 09.30-15.45 uur
Locatie: GSG Guido de Brès, Paladijnenweg 151, Amersfoort
Organisatie: Koningskind, Helpende Handen, Kicg en Op weg met de ander
Kosten: € 25,00 p.p. (incl. lunch)

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier.

Femmeke van den Berg schreef een artikel met als titel ‘Vrouwen met autisme: leven en geloven in relatie’. Lees hier meer >>