Onderzoekscoördinator voor 16-20 uur per week

Kom jij ons team versterken, met jouw betrokkenheid, deskundigheid en lef? Help vanuit je christelijke geloofsovertuiging samen met ons kinderen, jongeren en volwassenen met psychische of verslavingsproblemen om tot herstel te komen! Mensen worden bij De Hoop ggz gezien. We bieden hoop en werken samen in een liefdevolle omgeving aan persoonlijk herstel en herstel in de relatie met de ander, de omgeving en God. Goede, professionele zorg mét een hoopvol toekomstperspectief, dat is waar wij iedere dag voor gaan.

De afdeling Onderzoek is op zoek naar een onderzoekscoördinator. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van wetenschappelijk onderzoek binnen De Hoop ggz. Je werft en begeleidt WO-stagiaires bij onderzoeksafnames en coördineert andere onderzoekswerkzaamheden; waar nodig participeer je ook zelf in onderzoeksafnames. Je werkt nauw samen met wetenschappelijk onderzoekers binnen De Hoop ggz en met de rector van het Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg). Je bent verder verantwoordelijk voor een goede afhandeling van de praktische, financiële en administratieve zaken van de afdeling.

Je bent werkzaam op Dorp de Hoop ggz in Dordrecht. Bij voorkeur ben je drie dagen in de week beschikbaar, met name om goede begeleiding van de stagiaires te kunnen waarborgen. Wij geloven dat christelijke zorg van betekenis is en doen daarom wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Van de onderzoekscoördinator verwachten wij dan ook een actieve betrokkenheid op het christelijk geloof.

De afdeling Onderzoek is op zoek naar een

Onderzoekscoördinator voor 16-20 uur per week

Wij vragen:

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur psychologie, pedagogiek of gezondheidswetenschappen.
 • Je hebt kennis van en vaardigheden in het doen van (statistisch) wetenschappelijk onderzoek.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent zelfstandig maar kunt ook goed samenwerken binnen een team.
 • Je bent flexibel, resultaat- en servicegericht.
 • Je bent integer bij het omgaan met cliëntgegevens en onderzoeksdata en bent je bewust van de wetten die hierbij relevant zijn.

Wij bieden:

 • De mogelijkheid om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek c.q. bij te dragen aan wetenschappelijke publicaties.
 • Een eigen werkplek.
 • Het deel uitmaken van een uitdagend (onderzoeks)team.
 • Het actief betrokken zijn bij de opbouw van een netwerk binnen een middelgrote ggz-organisatie, in nauwe samenwerking met het Kicg en met externe onderzoeksinstanties.
 • Bijpassende salariëring.

Ben jij die bevlogen professional met hart voor wetenschappelijk onderzoek naar psychiatrische en verslavingsproblematiek in relatie tot geloof én ben je zelf christen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Dit kan tot 31 januari 2022 bij contactpersoon Frans Koopmans, f.koopmans@dehoop.org, +31615048926.

Ook voor vragen kun je contact opnemen met Frans Koopmans.